Söndag - hoppträning

kom hem från travgalan mellan 2 och halv 3 inatt, klev upp halv 7, så snabbt räknat så har vi 4 timmars sömn bakom oss =)

hoppträning med johanna hammarström

hehe, men jag kände mig pigg imorse bara jag masat mig upp, var i stallet 10 i 8 ist för halv 8, det är bra att passa tider, å andra sidan var jag tvungen att putsa stövlarna lite. men, iaf, så for vi dit och tog in guyen i stallet och gick och kollade på träningen före, där dom lite duktigare hästarna var med, sen fixade vi iordning en nyklippt street guy och vi skrittade några varv runt ridhuset.
så vi började värma upp lite själv och han kändes bra, pigg och medgörlig, inte särskilt stel heller. sen jobbade vi på volt för johanna och flyttade in/ut fram- och bakdel. framdelen var lite svårare men det gick okej till slut, bakdelen flyttar han bara man drar bak skänkeln lite, så han är verkligen superkänslig. så vi jobbade det på volt och sen på medellinjen och ena långsidan. sedan travade vi över 3 bommar som låg på medellinjen, vi använde halva ridhuset och gjorde en volt, så genom hörnet fattade vi galopp och galopperade halva volten. galoppen satt som ett smäck hela träningen, han fattade fint varenda gång (jag är så himla stolt över honom! =D) han blev lite pigg oxå. sedan travhoppade vi 2 hinder på typ en 8, som gick över hela ridhuset, sedan hoppade vi en kombination, och till sist en bana. han var positiv hela tiden, blev lite stark någon gång så vi fick lägga någon volt, men det är för att han tycker det är jättekul, han blir som förtjust över sig själv när han lyckats hoppa över ett hinder =) något hinder hade vi problem med när vi tog banan i galopp, vi är inte riktigt haj på att taxtrera varken mr guy eller jag, och eftersom jag knappt hoppat 2 banor i mitt liv så tog vi ner det ett par gånger, men tillslut så satt det med.

på eftersnacket lät det som att johanna var positivt överraskad av hur pass bra dom var, både isa och guyen, att han hade bra galopp, v. är ju helt avslappnad och höger svär jag blir bättre varje gång, och att det var kul att se att dom båda var så arbetsvilliga och litar till 100 på sina ryttare, vilket många travare gör. 
det jag själv ska tänka på är att låta handen följa med framåt i språnget, men som sagt är det lite svårt när man inte riktigt vet när och hur han tänker hoppa, (tidigt helikopterhopp på stigsprånget kanske, eller kanske tigersprång på saxen?) och haha, hålla in mitt lillfinger (vanligaste ryttarskadan är att syttaren bryter lillfingret mot hästens mankam), (hade jag ingen aning om), flera gånger sa hon att vi gjorde bra fattningar. i början fick hon oss att ta en lite aktivare trav så att han inte skulle "gå på tomgång" utan han fick jobba lite mer, och så skulle jag tänka på att ha han i lite lägre form när jag red, eller variera, både lågt och "normalt", göra mycket fattningar, kanske hoppa lite med galoppbom för att träna på att hitta avsprångspunkten men annars var det inte så mycket. hon tyckte att han gjorde det bra, med tanke på att varken han eller jag uträttat särskilt mycket på hoppsidan och hon hade nog inga förväntningar på att dom skulle kunna så pass som dom ändå gjorde. så det kändes mycket bra! längtar till nästa gång som blir efter att jag kommit hem från afrika =P så nu är det upp till åsa att ta hand om formen =)

tackar janet, tina, åsa för att ni är så snälla och ställer upp och skjutsar! pussarochkramar!
RSS 2.0