söndag

äntligen har jag nånting roligt att blogga om igen! det är ju superskönt att vara hemma, vi var ju inte borta så länge heller men man uppskattar verkligen det man har hemma, och det vi inte har (giftiga ormar, skorpioner och ELEFANTER) =)

idag åkte jag och pappa skidor till tjärnmyråsen och fikade, hade Mitzy med som fick springa lös bredvid. Hon var så glad! studsade och rullade i snön som en liten valp =) det tog mycket på både armar och ben att åka klassiskt, jag brukar ju skejta för att det går fortare och är roligare, men spåret är för smalt dit upp. men det var iaf jättemysigt och ett rejält träningspass.

kom hem och duschade, och for vidare till stallet så fort håret hunnit torka.
Mamma gick med Mitzy (som kommer sova gott inatt!)

men vi tog martingal som vanligt och provade nya kimblewickbettet. ett rakt med lite tungfrihet. började med att skritta på bra långt och ställde honom lite, lite lätt skänkelvikning och sluta längs grusvägen. han kändes lite stelare i höger än sist jag skolred, men om han är så eller om jag upplever honom så med ett annat bett vet jag inte, men det kändes så så det borde vara så eftersom det känns i hela ridningen, inte bara i handen. snurrigt men det är nog så.
sedan travade vi på i ganska bra takt och jag försökte jobba honom i succesivt lägre förm som johanna tyckte, tycker inte att jag får honom riktigt så låg som jag vill, men vi jobbar på. trodde att bettet skulle vara för skarpt egentligen och att jag inte skulle ha nånting i handen men han hade ungefär samma stöd som på pessoa fast ändå bättre, beror nog på att det är mindre hävstångseffekt på kimblewicket. som jag upplever det. galopperade, med varierat resultat. första gången blev det inte så bra men andra gången så kunde jag bromsa honom med vikten och han slappnade av, men höll rask takt (vi var ju ändå utomhus) och så drev jag på honom lite så han fick sträcka ut och det gjorde han utan att det steg honom åt huvudet =) 

hoppas att det blir tillfälle för en träning i fränsta under veckan som kommer och något konditionspass eller klättring på kvällstid =)
   
RSS 2.0